Hää- ja juhlakuvaus

Vihkipäivä on hääparille ikimuistoinen kokemus, jonka muisteleminen jälkikäteen syventää rakkautta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta parin sekä mahdollisesti myös perheen, muiden sukulaisten ja ystävien kesken. Valitettavasti aika multaa muistoja harmittavan nopeasti. Ammattilaisen ottamien laadukkaiden valokuvien avulla, säilytät muistosi tästä tärkeästä päivästä ja voit palata tunnelmallisiin hetkiin aina uudestaan.

Hääkuvaaminen on haastavaa, ja samaan aikaan myös erittäin mielenkiintoista. Tilanteet vaihtuvat välillä nopeaan tahtiin, ja onkin tärkeää että kuvaaja on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sekä tietoinen siitä mitä seuraavaksi tapahtuu. Kymmenien hääkuvausten kokemuksella osaan ennakoida hyvin tapahtumia, valita parhaat kuvakulmat ja reagoida nopeasti esimerkiksi vaihtuviin valaistusolosuhteisiin.

Hääkuvaukset toteutan ns. dokumentaarisena hääkuvauksena. Dokumentaarinen hääkuvaus tarkoittaa lähinnä sitä, että kaikki tilanteet kuvataan aitoina ja sellaisina kuin ne tapahtuvatkin. Kuvaaja ei siis pyri vaikuttamaan tapahtumien kulkuun, vaan tallentaa tapahtumia huomaamattomasti taustalta. Tilannekuvaamisen lisäksi dokumentaariseen hääkuvaukseen liittyy hääpotrettien sekä yksityiskohtien kuvaamista.

Hääpotretti on monille päivän tärkein yksittäinen kuva. Potretit kuvataan useimmiten ulkona miljöössä, varsinkin kesäaikaan. Potretteja kuvatessa autan hääpareja taustan sekä sijainnin valinnassa, ja ohjeistan asettautumisessa. Otan mielelläni hääparin omat ideansa huomioon ja toteutan ne  parhaani mukaan. Pyrin aina siihen ettei kuvaamisesta aiheutuisi ylimääräistä jännitysmomenttia, sillä hääpäivänä ilmassa on muutoinkin vähintäänkin pientä hermostuneisuutta. 

Kuvaustyylini on melko perinteinen, pienillä moderneilla vivahteilla höystettynä. Salamavaloja käytän kuvatessa lähestulkoon aina, kevyen täytevalon luomiseen. Jälkikäsittelyn teen melko maltillisesti, enkä käytä epäluonnollisia filttereitä, ellei asiakas näin halua. Lopputuloksen haluan näyttävän luonnolliselta ja valoisalta.

Hääparin tapaan mielelläni ennen hääpäivää, vaikkapa kahvikupillisen ääressä. Tällöin voimme hieman tutustua toisiimme, sopia aikataulusta, sekä keskustella kaikesta häihin ja kuvaamiseen liittyvästä.

Mitä saat kun valitset minut kuvaajaksi häihin? Laatua järkevään hintaan, kokeneen hääkuvaajan, sekä ystävällisen ja rennon palvelun! Käy siis tutustumassa Port-foliooni, sekä hinnastoon ja ota rohkeasti yhteyttä!

Ps. voit tiedustella kuvausta myös muihin juhlatilaisuuksiin, kuten syntymäpäiville, ristiäisiin, ylioppilasjuhliin, hautajaisiin ym.